Siirry pääsisältöön

Muovittomat maalit eivät ole uusi innovaatio

Muovittomat maalit eivät ole uusi innovaatio vaan itse asiassa niitä on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Mistään uudesta tuotteesta markkinoilla ei siis ole kyse. Päinvastoin. Esimerkiksi perinteikästä punamultamaalia on käytetty Suomessa 1500-luvulta lähtien ja se on edelleen yksi ekologisimmista ulkomaaleista, joka ei sisällä muovisideaineita. Samoin myös jo renessanssin aikana käytetty pellavaöljymaali, joka valittiin pohjoismaissa 1700-luvulla arvokohteiden, kuten kirkkojen ja kartanoiden maaliksi. Vaikka edellä mainitut maalit ovatkin vuosisatoja sitten kehitetty, ne ovat suosiossa edelleen.

Maalinvalmistaja tekee maalit itse

Supisuomalaisena maalinvalmistajana teemme maalimme itse. Olemme vuosikymmenien aikana valmistaneet, kehittäneet ja lanseeranneet markkinoille monipuolisen muovittomien ja hengittävien ulko- ja sisämaalien tuotevalikoiman. Muovittomuus, hengittävyys ja päästöttömyys ovat ominaisuuksia, joita yrityksemme tuotteissa on ollut jo vuosien ajan. Vaalimme yrityksen perustajan asettamia arvoja ja perintöä. Teemme työtä intohimolla, mikä näkyy siinä, että valmistamme maalit kotimaassa, huolehdimme tuoteturvallisuudesta ja alaan liittyvän lainsäädännön toteuttamisesta sekä toimimme aktiivisesti Väriteollisuusyhdistyksen jäsenenä.


Muovittomat maalit ovat yritystoiminnan ydin

Yrityksemme, Uula Color, on syntynyt tehdyn työn, korkean laadun ja ammattitaidon myötä, jonka pohjana on ollut halu valmistaa muovittomia ja hengittäviä maaleja, aina. Kaiken tekemisen ytimessä ovat tuotteet, jotka sopivat jokaiselle maalaajalle, pieniin tai suuriin maalaustöihin, remontointiin, sisustamiseen ja entisöintiin.


Maalit verkkokaupastamme tai jälleenmyyjiltämme

Maalien ja tarvikkeiden hankkiminen verkkokaupasta on lisääntynyt. Vaikka ostaminen on siirtynyt viime vuosien aikana verkkoon, emme kuitenkaan voi sivuttaa tärkeää yritysyhteistyötä, jälleenmyyjäliikkeiden valikoimarikkautta ja henkilökunnan osaamista. Asiakaslähtöinen palvelu, monipuolinen ammattitaito ja tuoteosaaminen sekä erilaiset lisäpalvelut, kuten esimerkiksi suunnittelupalvelut antavat jokaiselle asiakkaalle mahdollisuuden henkilökohtaiseen palvelukokemukseen.

Satoja eri sävyjä

Värivalikoimamme, sen runsaus ja monipuolisuus ovat monen kodin, toimitilan tai julkisen kohteen suunnittelun lähtökohtia. Runsas valikoima tarkoittaa satoja kauniita sävyjä, joista jokainen voi valita mieleisensä. Omissa värikartoissamme, Uula Perinnevärikartassamme sekä Sisävärikartassamme on kymmenittäin upeita sävyjä. Niiden lisäksi maalejamme voidaan sävyttää myös yleisimpien värikarttojen sävyihin.

Useita eri tuotteita, eri kiiltoasteita ja purkkikokoja

Tuotevalikoimamme kattaa monipuolisesti ulko- ja sisämaalaukseen tarvittavat maalit ja käsittelyaineet. Maalin kiiltoasteilla on merkitystä väreihin ja maalien kulutuksen- ja pesunkestävyyteen. Siksi on tärkeä valita maalattavaan kohteeseen oikea maali. Seinämaalit eivät kestä kulutuksenkestävyyttä vaativilla pinnoilla. Pienet maalipurkit mahdollistavat sävyjen testaamisen, tuotteeseen tutustumisen tai pienemmän maalausprojektin tekemisen. Niiden hyöty on myös siinä, että turhaa maalihävikkiä ja jätettä ei synny. Näin voimme kaikki huolehtia paremmin myös kierrätyksestä ja ympäristöstämme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuistille uusi ilme

Työpaikan kuisti kaipasi surkeasti pintaremonttia. Ovesta kun astui sisään, hyppivät vaaleansininen ja vaaleanpunainen väri silmille. Maalipinta oli edelleen hyvässä kunnossa, mutta liian hallitsevat värit saisivat nyt vaihtua vaaleammiksi. Ei muuta kuin tuumasta toimeen; Mikä maali? Mikä sävy? Koska kuisti on kylmillään talvet, maalin pitäisi kestää pakkaset, tuulet ja tuiskut. Liuotinohenteiset maalit ovat parhaita kylmien tilojen maaleja, siispä valitsimme Uula-Puulattiamaalin , puolihimmeän. Värivalinnassa olimme yhtä mieltä, sävyt 5016 Pellava ja 5409 Kaakao omasta värikartastamme nousivat suosikeiksi. Kuisti ennen Sitten pohjatöiden kimppuun. Ensin seinien puhdistus Kiiruna-maalinpesuaineella. Sitten maalarinteippien laittaminen ja lattian suojaus paperilla. Maalit sävytettiin tehtaalla, aidoilla pigmenteillämme. Sekoitimme purkit huolella vielä ennen maalausta. Viuhti aloitti toiselta seinältä ja Tiuhti toiselta. Maalaus oli niin innostavaa, että jopa saattoi tull

Vanhan puutalon uusi elämä

Tumman hirren kaunista pintaa kehystävät valkoiseksi maalatut ikkunanpielet. Ikkunalaudan reunalla pitsikuvioinen kynttilälyhty odottaa lumisadetta. Kylmä, kostea viima puhaltaa ankarasti vanhan talon seinään. Sisään se ei kuitenkaan pääse. Tuvassa on lämmin.

Pientä saunamökkiremonttia

Mitäpä olisi kesä ilman kärpäsiä ja saunamökkiremontti ilman maalaustalkoita :) Viime kesänä uuden ilmeen ja laudoituksen saaneen saunarakennuksen maalaaminen oli ehdottomasti tämän kesän ykkösprojekti. Itse asiassa koko urakka meni kuin hujauksessa ohi, kun paikalla oli muutama innokas "maalausalan ammattilainen". Aloittelijoita olimme kaikki, mutta viis siitä. Homma toimi ja hyvä tuli.  Mutta kuten aina, ennen maalaushommiin pääsemistä, täytyi hoitaa pohjatyöt kuntoon. Varsinkin näin kärsimättömälle luonteelle se oli jopa äärettömän tuskallinen kokemus :). No, maltti on valttia. Hyvin ja oikein tehdyt pohjatyöt ovat kuitenkin se juttu, joka toimii vielä vuosien jälkeenkin. Sen vuoksi mennäänpä hetkeksi takaisin viime kesään.... Koko projekti alkoi uuden laudoituksen suojaamisella, sillä päätimme maalata saunamökin vasta seuraavana kesänä. Käytimme siihen Uulan homeenestoainetta , jolla voi suojata kaikenlaisia ulkona olevia puupintoja ennen ensimmäistä maal