Siirry pääsisältöön

Meillä on Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti

Yrityksellemme on myönnetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti 18.6.2021. Sertifikaatti on myönnetty ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Organisaatiomme on läpäissyt hyväksytysti Ekokompassin auditoinnin ja sitoutunut noudattamaan Ekokompassin kriteereitä.

Lähdimme rakentamaan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää tammikuulla 2021. Tarkoituksenamme oli kartoittaa ympäristöasioidemme tilaa sekä muutos- ja kehittämismahdollisuuksia oman toimintamme kannalta keskeisillä osa-alueilla. Niiden myötä laadimme ympäristölupauksen, jota organisaatiomme noudattaa jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. Aloitimme toimenpiteistä, joihin pystyimme vaikuttamaan heti ja käynnistimme hankkeita, joiden tavoiteaikataulu on pidempi.




Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti- Ympäristölupauksemme mukaan tehtyjä toimenpiteitä

Enemmän kierrätystä – vähemmän jätettä

  • Lajittelun ja kierrätyksen tehostaminen.
  • Paperi- ja pakkausmateriaalien vähentäminen.
  • Tuotannon materiaalihävikin määrän tarkkailu ja minimointi.
  • Jätehuoltosuunnitelma ja sen toteuttaminen jätesäädösten mukaisesti.

Energiaa säästäen – ekologisesti eteenpäin

  • Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen.
  • Uusiutuvan energian käyttö sähköenergiassa. Uusi sähkösopimus 100% uusiutuvalla energialla.
  • Öljylämmityksen korvaaminen ilma-vesilämpöpumpuilla.
  • Loisteputkivalaisimien vaihtaminen led-valaisimiin.
  • Siirtyminen asteittain vähemmän energiaa kuluttaviin tietokoneisiin
  • 100% hiilineutraalin kuljetusmuodon käyttäminen.

Esimerkkinä muille – yhteisen ympäristön puolesta

  • Siirtyminen asteittain sähköisiin materiaaleihin ja asiakirjoihin.
  • Henkilöstön ja sidosryhmien ympäristötietoisuuden lisääminen.
  • Työmatkaliikenteestä aiheutuvien päästöjen vähentäminen etätyömahdollisuuksia lisäämällä.
  • Sähköauton latauspiste.

Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme toimintaa aina tuotteidemme valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista käyttäjäturvallisuuteen ja kierrätykseen saakka. Huolehdimme tuoteturvallisuudesta, tuotteidemme valmistuksen ja käytön terveys- ja ympäristövaikutuksista, alaan liittyvän lainsäädännön toteuttamisesta, yrityksemme työntekijöiden hyvinvoinnista sekä suomalaisen työn jatkuvuudesta.

Käsityöllä ja sen arvostamisella on suuri merkitys niin meille kuin asiakkaillemmekin. Valmistamme ja haluamme valmistaa maalimme käsityönä Suomessa, niin kuin ne on valmistettu ensimmäisestä punamultamaalierästä asti. Se, että maalit tehdään kotimaassa on meille äärimmäisen tärkeää, koska haluamme pitää huolta siitä, että suomalaisella työllä ja perinteisellä osaamisella on jatkuvuutta.


 Jo yli neljäkymmentä vuotta sitten, muovistuvan maailman ja muovimaalien myllerryksessä, päämääränämme oli valmistaa muovittomia, hengittäviä ja ekologisia maaleja, jotta asiakkaillamme olisi mahdollisuus valita luonnollisista raaka-aineista valmistetut maalimme kotiensa kaunistukseksi ja suojaksi. Uusiutuvien luonnonvarojen käyttäminen tuotteidemme perusraaka-aineena sekä ympäristömme hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluvat tärkeisiin perusarvoihimme tänäänkin. Valitsemalla tuotteemme sisä- ja ulkomaalaukseen, teet hyvän valinnan myös kotimaisen työn arvostamisen ja tukemisen puolesta. Kiitos, että valitset Suomalaisen tuotteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuistille uusi ilme

Työpaikan kuisti kaipasi surkeasti pintaremonttia. Ovesta kun astui sisään, hyppivät vaaleansininen ja vaaleanpunainen väri silmille. Maalipinta oli edelleen hyvässä kunnossa, mutta liian hallitsevat värit saisivat nyt vaihtua vaaleammiksi. Ei muuta kuin tuumasta toimeen; Mikä maali? Mikä sävy? Koska kuisti on kylmillään talvet, maalin pitäisi kestää pakkaset, tuulet ja tuiskut. Liuotinohenteiset maalit ovat parhaita kylmien tilojen maaleja, siispä valitsimme Uula-Puulattiamaalin , puolihimmeän. Värivalinnassa olimme yhtä mieltä, sävyt 5016 Pellava ja 5409 Kaakao omasta värikartastamme nousivat suosikeiksi. Kuisti ennen Sitten pohjatöiden kimppuun. Ensin seinien puhdistus Kiiruna-maalinpesuaineella. Sitten maalarinteippien laittaminen ja lattian suojaus paperilla. Maalit sävytettiin tehtaalla, aidoilla pigmenteillämme. Sekoitimme purkit huolella vielä ennen maalausta. Viuhti aloitti toiselta seinältä ja Tiuhti toiselta. Maalaus oli niin innostavaa, että jopa saattoi tull

Vanhan puutalon uusi elämä

Tumman hirren kaunista pintaa kehystävät valkoiseksi maalatut ikkunanpielet. Ikkunalaudan reunalla pitsikuvioinen kynttilälyhty odottaa lumisadetta. Kylmä, kostea viima puhaltaa ankarasti vanhan talon seinään. Sisään se ei kuitenkaan pääse. Tuvassa on lämmin.

Pientä saunamökkiremonttia

Mitäpä olisi kesä ilman kärpäsiä ja saunamökkiremontti ilman maalaustalkoita :) Viime kesänä uuden ilmeen ja laudoituksen saaneen saunarakennuksen maalaaminen oli ehdottomasti tämän kesän ykkösprojekti. Itse asiassa koko urakka meni kuin hujauksessa ohi, kun paikalla oli muutama innokas "maalausalan ammattilainen". Aloittelijoita olimme kaikki, mutta viis siitä. Homma toimi ja hyvä tuli.  Mutta kuten aina, ennen maalaushommiin pääsemistä, täytyi hoitaa pohjatyöt kuntoon. Varsinkin näin kärsimättömälle luonteelle se oli jopa äärettömän tuskallinen kokemus :). No, maltti on valttia. Hyvin ja oikein tehdyt pohjatyöt ovat kuitenkin se juttu, joka toimii vielä vuosien jälkeenkin. Sen vuoksi mennäänpä hetkeksi takaisin viime kesään.... Koko projekti alkoi uuden laudoituksen suojaamisella, sillä päätimme maalata saunamökin vasta seuraavana kesänä. Käytimme siihen Uulan homeenestoainetta , jolla voi suojata kaikenlaisia ulkona olevia puupintoja ennen ensimmäistä maal