perjantai 10. huhtikuuta 2015

Työhuoneen pintaremonttia

Tiuhti ja Viuhti vauhdissa....

Löydettyämme sopivan tapetin ja miehekkääseen makuun istuvat traktoripenkki -tuolit, emme voineet muuta kuin suunnitella yllätyksen työkaverimme työhuoneeseen.

Kun inspiraatio iski, oli pakko päästä toteuttamaan ideat heti. Koska työkaverimme vietti lomaa vain kaksi päivää, päätimme iskeä siihen väliin. Ja sitten meille tulikin jo kiire!

Maalasimme seinät Uulan puolihimmeällä Into-sisustusmaalilla sävyinä V488 ja K487. Koska Uulan maali peittää hyvin, maalasimme vaalean harmaan seinän vain kertaalleen. Tummemman seinän maalasimme kahteen kertaan, sillä seinä oli aikaisemmin maalattu tummanpunaisella maalilla.

Muutaman tapettivuodan kiinnittämisen jälkeen keksimme laittaa tapetin koko seinän sijasta vain huoneen nurkkaan. Kauempaa tarkastellessamme työmme jälkeä, Tiuhti huomasi, että nyt tökkii ja pahasti. Tapetti ei näyttänyt hyvältä kun se loppui kuin seinään :) Siitäpä hän sai loistavan ajatuksen: leikataan tapetin jämistä täydennyspalat kilpiin ja Voilá! Siinä se!


Tapettirullista jääneistä hukkapaloista tuunattiin pari kynäpurkkia ja tynnyrin kannen päällä ollut tarra piilotettiin tapettipalan alle.
Varastoon unohtunut tynnyri hoitaa nyt virkaa jykevänä neuvottelupöytänä.

Traktoripenkki-tuolit tuunattiin vihreästä oranssiksi spray-maalilla ja seinälle kehiteltiin musiikkimiehelle sopiva kello. Viuhti ideoi seinälle hyllysysteemin vanhasta laudasta, jonka hän löysi kellarin lautapinosta. Koukut hän irrotti vanhasta hattuhyllystä ja nyt ne toimivat naulakkona hyllyn alla. Tyhjä maalipurkki maalattiin tummalla sisustusmaalilla ja otettiin käyttöön roskakorina.
Kaiken tohinan keskellä unohdimme ottaa kuvan huoneesta ennen työn aloittamista, mutta kuten vanha sanonta sen hyvin kiteyttää, parempi myöhään kuin ei milloinkaan..
Tässä kuva huoneesta muutoksen jälkeen.Vanhat kalusteet sopivat huoneen tyyliin sellaisenaan.
Verhot vaihdettiin vaaleanharmaisiin, hieman läpikuultaviin paneeliverhoihin ja vanha verholauta maalattiin tummaksi. Nyt se antaa ryhtiä vaalealle seinälle. 
Sitten koitti se odotettu päivä. Aamulla työpaikalleen saapunut lomalainen koki melkoisen yllätyksen. Tiuhti ja Viuhti olivat laittaneet nurkat uuteen kuosiin. Yllätys onnistui täydellisesti, Ilmeestä voi päätellä oliko ylläri mieleinen :)

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tosi hienolla tyylillä ja maulla toteutettu. Kekseliäisyydellä ei ole rajaa, ja edullisestikin pystyy tuunaamaan maalein ja tapetein.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa Uulaa ja Unelmia -blogia!